Rabu, 27 Ogos 2008

kisah di suatu pagi..

pucat muka bile kunci baby P stuck, xley nak tarik.. nak start enjin kete pon xley.. ngaa~

tarik nafas,

bismillah..

try pusing stereng, stereng lock.. cuak.. tekan lagi kunci dan cuba tarik.. stuck.. cuak bertambah .. try lagi sekali, masih stuck.. :muka da cam nk nanges da:

"Mus, kunci stuck, cane ni?"

mus kuar dari kete, try plak nak tarik, still stuck..

aaa~

pada mulanye da mati enjin sume, tapi hati ni gatal nk try betulkn tayar sebab tayar tak stret (ni kot punca lock stereng) tp x expek lak lock kunci skali.. aaa~

tarik nafas lagi..

bismillahirrahmanirrahim..

try turun handbrake, nak masuk gear sah2 xley.. try start kete, still xley.. kunci still stuck..:sob:

"mus cane ni?" da start sebak ngan cuak yang amat..

dalam hati terpikir nak mintak tolong kat sape.. torrino ade kat kl je.. tak kenal dak2 len yang pakai adek beradek baby P kat utp ni..

"mus, nk mintak tolong sape ni?"

"faei, lek2, jgn nanges lak"

mus cadangkan name najmie, sbb alang2 dak petchem ade lab kat building 5.. mesej najmie, mintak tolong.. akhirnye, dengan byk kali gak pusing2 stereng ngan tuis2, berjaya gak~

alhamdullilah~

tq najmie~~ ;)

____________________________________________________________________

after lab petchem, g plak lab fyp..

erks.. lock?

try gi lab seblah..

erks.. lock gak?

try gi lab computer yg bukak kena pakai card..

erks.. lock gak??

apekah naseb ku ari ni?

naik atas, jumpe cik jailani

"sy xde kunci lab bawah, try tanya kakak2 lab depan tu"

turun bwh balik..

derg ade meeting..

cane ni?

skang da kul 1030.. klas kul 1..

ngaa~

seb bek ade sorg postgrad student lalu.. try tanye die.. akhirnye die mintak tolong cik norma bukakan lab computer tu.. so aku ley la bypass ke lab..

alhamdullilah~

tq lab guy~ ;)

____________________________________________________________________

2 comments:

lobos berkata...

nie blog ke, online diari?
hahaha~

fyEk berkata...

...