Selasa, 27 Januari 2009

gong xi fa chai!~


kepada semua yang menyambut tahun baru cina, SELAMAT TAHUN BARU CINA~!

for me, benda yang paling best adalah lambakan buah2 limau mandarin dan tangerine.. tapi diri ini selalu terkonpius antara dua tu.. adakah mandarin ngan tangerine tu sama atau berbeza.. for me, yang besar panggil mandarin, yang kecik panggil tangerine Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com ..

from the wiki:

The Mandarin orange or mandarin (or mandarine) is a small citrus tree (Citrus reticulata) with fruit resembling the orange. The fruit is oblate, rather than spherical. Mandarin oranges are usually eaten plain, or in fruit salads. Specifically reddish orange mandarin cultivars can be marketed as tangerines, but this is not a botanical classification.

The tangerine (Citrus × tangerina) is an orange- or red-coloured citrus fruit. It is a variety of the Mandarin orange (Citrus reticulata). Tangerines are smaller than most oranges, and the skin of some varieties will peel off more easily. The taste is often less sour, or tart, than that of an orange.

maka, betul kah persepsi itu?..ntah ler.. xtaw la..janji sodap~ Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com



kebetulan pula tadi, on the way nak membeli-belah perkakas nak wat spageti (atas request syukri), terserempak ngan sekumpulan singa menari2 dekat depan salah sebuah rumah di depan simpang nk keluar sg jelok, penuh kereta parking kiri kanan duk tgk.. huu~..best2..lame da tak tengok, ok la walaupun dpt tgk dlm masa 30 saat je..


gambar adalah hiasan semata, hasil dr pen-google-an..

inilah bestnye hidup dlm negara yg kaya ngan pelbagai bangsa..bley melihat dan belajar culture bangsa2 lain.. boleh merasa serba-serbi pelbagai jenis makanan.. dan yang paling best, byk public holidays~ Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com


kepada semua yang bercuti seminggu atau penanam anggur berjaya Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com, njoy ur holiday~...

now, let's listen to a sad song and a cute song..


<<-- stokin die cumey~ hehe..



<--/me hanya kenal yoona ngan taeyeon je..

2 comments:

Husna berkata...

faeiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!

apsal name kte 'uena bucuk' wawawa~~~
xaci!! haha :P
btw, hampir batuk2 eden makan limo tau!!! hik3 :P

fyEk berkata...

hahaha..
XD

awk kan spesel.. -blush-
lgpon tu kenyataan.. :P